Torturi: Torturi diplomat si Tiramisu ( 16 retete )
Tiramisú (6)(...mai departe)
10 (Voturi: 2) (Vizualizari: 2494) Mascarpone se amesteca cu 50g zahar pudra, zaharul vanilat si 1 pana la doua linguri Marsala. Se rade coaja de la lamaie si se adauga impreuna cu zeama, se amesteca bine si se lasa la rece. Ouale se separa, albusurile nu se vor intrebuinta. Galbenusurile se bat spuma cu restul zaharului pudra. Ciocolata se rade, faina se cerne si se adauga impreuna la spuma de oua. Se fierbe laptele intr-o olicica si se adauga (dupa ce a dat in clocot) compozitia de mai sus, cu atentie, putin cate putin, amestecand continuu de dedesubt deasupra, pana cand compozitia incepe sa clocoteasca. Imediat ce compozitia a atins punctul de fierbere si crema s-a ingrosat, se toarna intr-o oala yena care se pune in apa rece cu gheata si se amesteca sa se raceasca. Se ia o forma de cuptor cu diametrul de cca. 20-25cm si se aseaza un strat de piscoturi. Restul de Marsala se amesteca cu espresso si cu o treime din compozitie se stropesc piscoturile, apoi cu o jumatate din compozitia de mascarpone se acopera piscoturile. Se mai pune un rand de piscoturi, se stropesc cu compozitia de espresso si Marsala, apoi se adauga jumatate din crema de ciocolata. Se procedeaza astfel mai departe pana cand se consuma toate ingredientele. Pe deasupra se unge cu mascarpone si se pudreaza din abundenta cu cacao. Tiramisú se acopera si se serveste abia dupa 3-4 ore sau se lasa la frigider peste noapte. Info:Marsala este un vin sicilian de calitate, se serveste ca desert, dar este in acelasi timp si un ingredient cheie in prepararea multor retete italiene cum ar fi Zabaglione, Tiramisú si Scaloppini.
Tiramisu (7)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1600) Piscoturile se inmoaie usor ( doar pe o parte in sirop) se aseaza un rand de piscoturi si se pune un rand de crema, piscoturi si iarasi crema. Crema se face asfel: se bate frisca (Hullala daca se poate) si se adauga cate o cutie de crema nestlle, se amesteca usor, pana se incorporeaza cele 3 cutii. Se presara cacao deasupra( se cerne prin strecuratoare). Se baga la frigider si se poate minca intr-o ora doua.
Tiramisu (8)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1725) Se amesteca galbenusurile cu zaharul, pana capata consistenta, apoi se amesteca albusul batut spuma cu crema Mascarpone si cu galbenurile, la sfarsit se adauga putin lichior. Intr-o tava se pune un rand de crema (obtinuta din amestecarea ingredientelor mai sus mentionate) apoi un rand de piscoturi ( piscoturile se inmoaie in cafea )inca un rand de crema, inca un rand de piscoturi (in total 5 randuri) Deasupra se strecoara printr-o sita un strat subtire de cacao. Se pune la frigider.
Tort Diplomat(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1818) Se amesteca ouale cu zaharul,gelatina,laptele si esenta si se fierbe compozitia pe bain-marie pana se ingroasa.Se raceste si se amesteca cu frisca si fructele taiate cubulete.Se toarna in forma de tort tapetata cu folie si se da la congelator 4ore.
Tiramisu rapid(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2161) Bateti frisca cu zahar, pana se intareste. Separat, amestecati mascarpone-ul cu laptele si apoi adaugati acest amestec la frisca. Puneti in 4 pahare cate 2-3 amaretini si turnati in fiecare pahar cate 1 lingura de cafea. Puneti apoi in fiecare pahar cate un strat de frisca batuta cu mascarpone si apoi mai turnati cate o lingura de cafea peste. Apoi mai adaugati un strat de frisca batuta cu mascarpone si mai adaugati niste amaretini. Apoi, in final, stropiti cu pudra de cacao.
Puteti sa pregatiti acest tiramisu pentru copii cu o zi inainte si sa il tineti la frigider.
Reteta pentru copii: Inlocuiti zaharul cu sirop de zmeura si renuntati la cafea. Puteti pune si fructe proaspete (daca se poate) sau niste fructe de la congelator - cum ar fi zmeura sau visine. Chiar si din compot, e OK. In loc de amareti, folositi piscoturi.
Tiramisu Cheesecake(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3491) Se incinge cuptorul la 180C. Unge cu unt o tava rotunda acopera-i fundul si lateralele cu hartie de copt.
Amesteca biscuitii cu untul topit, pune amestecul in tava pregatita si cu degetele intinde uniform compozitia. Se lasa apoi in cuptorul incins timp de 15 minute, dupa care la racit complet.
Se presara gelatina peste 1/4 ceasca de smantana si se lasa sa stea timp de 5 minute.
Intr-un castron se bate smantana ramasa pana devine frisca - se pune la rece pana la utilizare.
Pune galbenusul de ou, sarea si zaharul intr-un bol deasupra unei oale cu apa ce fierbe la foc mic. Folosind un mixer electric amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat complet si galbenusurile de ou sunt de culoare galben pal. Ia bolul de pe aburi si incorporeaza gelatina.
Separata bate mascarpone la viteza medie cca 5 minute pana devine o compozitie pufoasa, dupa care adauga treptat din amestecul de ou si gelatina, iar la final 1/4 ceasca espresso si smantana batuta.
Se toarna jumatate din amestecul rezultat peste crusta racita.
Se inmoaie piscoturile una cate una in espresso-ul ramas si le asezi frumos peste amestecul de mascarpone. Se toarna apoi compozitia ramasa peste stratul de piscoturi si se niveleaza frumos cu o spatula.
Se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider peste noapte.